Dedicated to future tamhidians USIM =)

12:18:00 AM

Bismillahirahmanirrahim

Assalamualaikum , we meet again in this special session , HAHA :D * spesel laa sangad *. entry hr ni special sikit sy tujukan buad budak 2 orang ni , Fatin Nabila and
Dayah Rosli n adik2 yg bakal menjadi pelajar tamhidi USIM 2011/2012. Hope entry ni dapat membantu korang walaupun sedikit , hehe !Meh nk story mory sikit pasai USIM , naty tak dak tekejut hape ke kann , hehe ! nk share banyak sikitttttt jee :)


Firstly , TAHNIAH laa yee adik2 sebab dapat sini ! hm , klu USIM mmg 1st choice korang , Alhamdulilah , korang dapat apa yg korang nak , tp sp2 yg letak USIM tu pilihan ke 8 ke hape , Alhamdulilah jugak sebab korang diberi peluang untuk further study under IPTA (UPU). Semua tu mesti ada hikmah di sebalik sesuatu kejadian.


Kama arofnaa(as we all kow) , USIM consist of 5 courses for student Tamhidi :

TAMHIDI SC AND TECHNOLOGY /TAMHIDI MEDICINE /TAMHIDI DENTISTRY

|sem 1|

Biology 1
Chemistry 1
Physics 1
Mathematics 1
Science in Al-Quran wa Sunnah
Arabic Language 1
English 1

go to TAMHIDI ACCOUNTING and MUAMALAT

|sem 1|

Business Math
English 1
English 2
Arabic Language 1
Arabic Language 2
Micro
Principle of Accounting 1
ICT Skills
Quranic and Hadith

then , my beloved course , TAMHIDI SYARIAH and LAW

|sem 1|

Introduction to Law
Madhkal
Mabadi'
Quranic and Hadith
Arabic Language 1
Arabic Language 2
English for Law 1
English for Law 2
ICT Skills


FINISHED !


P/S : sorry i just can provided for subject in sem 1 only ! =)
Here , lets the pictures talking to youu !

ni pintu masuk !


masuk je USIM terus nampak bgunan ni , bangunan canselori.


Dewan Kuliah Sederhana (DKS) , dewan ni utk kuliah biasa tp klu ad event salu buad kat Dewan Kuliah Pusat ( DKP) , ni mmg beso lahh !

jalan menuju ke Library , nk smpai Library haruslah kuat , hehe. sb nak kena panjat anak2 tangga yg byk nuhh , tgi pulak ! at least , bole exersice kann , hee ! klu penat pon , depan pintu msuk lib ad jual minuman tin uhh :) takpun ad ja watercooler dlam lib uh. ohh ya , bgunan tepi tu ialah Pusat Teknologi Maklumat ! nk buad kad matrix ke , wifi ke , perbaik lappy ke , suma kt PTM ni.



j

Stadium Tertutup Nilai. mid test n final exam suma kat sini lahh.
exam exam exam !


hah, ni lahh tasik kt depan kolej kediaman. pic ni just grab dr belog kawan , CIK TYRA HANIM ! thanks ea.


lepaking kat tasik with housemates. hari2 class suma busy tak smpat nk betego sapa kdg2 tu , ye lahh sorang syariah law , 3 org sc tech , sorang medic.. so weekend ni lahh digunakan utk eratkan hubungan silaturrahim ng housemates.

ni pic kitorangg balik dr tasik , depan tu lahh hostel aka Kolej Kediaman Nilam Court (=

kat sini pun ada playground tau ! BEST ! klu petang2, tension2 bule lepak sini main buaian , nk malu pa ? sini suma sama umo ja , lain laa playground kat rumah kita tu kann. bahagia lepak sini , bole buad study group kt sini , bukan takat pagi siang petang buad study group kt sini , kdg2 mlm2 pun bole jadi. kucing2 pun byk bekeliaran kat sini.

hmm, apa pulak ni ? ni kat stesen KTM Nilai. weekend2 , nk out KL ka , seremban or mn2 lahh bole je naik KTM ni. tp klu stay kt Kolej Kediaman Nilam Court tu , KTM Batang Benar laa lg dekat. * ntah pa2 kann uplod pic ni , awai2 dah ajar korang outing2 nihh , HAHA *


buku buku :) sikit je ni , ad lagi .. dalam loker , laci meja , atas katil kosong ==
okayy lahh , enjoys reading ! hope membantu ea .. btw , ni life student tamhidi 2010/2011 =)

You Might Also Like

13 people comment this entry ^_^

  1. wah terima kasih ek kak!
    saya terhutang budi ni
    kalo kite jumpa kat USIM
    sama2 la kite bertegor sapa
    hehe

    ReplyDelete
  2. hehe , most welcome lahh ! =)
    ye2 , naty kalau jmpa2 sma2 tegur laa ea!

    ReplyDelete
  3. sy pon bakal amik tamhidi syariah & law gak.
    nice to know u akk.. :)
    nanti story lah lagi ey? ;)

    ReplyDelete
  4. ohh, welcome2 ! =) nice to know you too .
    hehe, bole bole !

    ReplyDelete
  5. thnks for the information.hee
    saya pun bakal ke sna.
    nice^.^

    ReplyDelete
  6. no biggie lahh !
    ahlan wasahlan yerr =)
    kos apa ?

    ReplyDelete
  7. eh tak jeles, uitm palam lagi cantik. hehe :D
    amal nnti degree pun dekat usim ke? kos apa?

    ReplyDelete
  8. hehe , ya ka ? padahal dalam hati , ohh , jelesnya USIM lagi shantek dari UITM Palam kann , hehe !

    insyaALLAH , klu ada rezeki , still dgree kat USIM.
    Course tu not sure lagi lahh. wahh , best dia , begelar pendidik ea sekarang =)

    ReplyDelete
  9. waaa ,im missing our memory there , its memeroble for me :) heee

    ReplyDelete
  10. yeahh , me too ! i love Nilam Court more lahh :)
    a lots of memories here.

    ReplyDelete
  11. sy copy paste sbjek yg tuk tmhidi sc n tech...thnkz 4 da info..

    ReplyDelete
  12. tq kak,,,post nie bnyak membantu menghilangkan debaran di dada,,syukran jazilan,,

    ReplyDelete
  13. hana ; u're most welcome ! =)gud luck ^^

    dayah ; laa syuk ala wajib ! relax2 je ehh :) hee
    bitaufiq wannajah.

    ReplyDelete