my purse was missing !

10:33:00 PM




bismillahirrahmanirrahim..



hm , it seems so long since my last post right ? hehe. almost about 4 days i'm not writing here , hmm , there's a lots of things actually i would like to report publish here but i don't think i'm able to write all as i'm was lazy to write type, plisss someone help me to type ! haha.


okayy , enough talking about your lazy issue n what a lots of things you tought that amalina. Just put aside because i want to story about my yesterday n yesterday (25052011) hangout with my ex schoolmates KAFA , there was Marleena Izni ( Matrix ) , Yasmin ( Future Kuin) and surely along with me too ^^

When i was here at my hometown , Kedah , she( Marleena izni) used to be my hangout partner since last year after SPM break. Furthemore , both of us had same long holidays that was almost 4 months++ ! yeahh , very happy for it. Everyone was excited no exception for that right ? *credit to Matrixulation/Asasians/Tamhidians wherever Uni/college you come from ^^ so, as we planned to hangout together with others friend too , Syazwani , Anis , Syahirah n Farizatul but luckily , they can't join us :( so , three of us only , as i mention their names above.

so , where do we go ? as here no more places nearby with us , we just went to Village Mall Central Square (CS). Even this shopping complex not really top as much as Mid Valley , Berjaya Times Square , Pavilion or etc but i'm really sure this is the famous and proud one among people in Sg Petani right ? :)

As we planned to start our journey at 11a.m , and gather first at Marleena's home. so, i drive to her home as fast as i can , hee. Then , when 3 of us were gathered , we choose to walk to kedai makan infront to their residential area. After a few minutes later, there was a bus , so without noticed that i was left my purse ( small bag ) at this kedai makan , we just took the bus quickly. but when i already in the bas , then checked my bag ( Bag alam sekitar from F.O.S) ohh , where is my purse ? ahhh , and i'm sure i was left it at the kedai makan the place which we wait the bus there. Moreover , before a few minutes the bus was arrived , i had opened my purse(small bag) to take out my phone , wanna sms my mom. so without wasting any time , i called my friend took off from the bus and yeah while that time , an chinese mom wanna took off also , so we join her. You know what was happened later ? as we were very worried and rushing to go to kedai makan back until we had forgot to pay fee to the pakcik bus .. so , lets this diologue described what was happened :

pkcik bus : ehh 3 orangg ni nak turun dah ? * muka pelik habess *

one of my friend : kena bayaq jugak ka pakcik ?

pkcik bus : kena laa , awat pulak tak kena ?

one of my friend : hulur laa RM2 , wakil kami 3 orangg ^^ HAHA , ye laa kejap je kot naik , less than 3 mins we took the bus.


hm , dalam purse tu klu ad duit je tak kesah sb duit ad rm20 jaa , haha. smpai sana baru nk keluarkan duit. tapi dalam purse tuu ada ni haa :


lesen P, credit card , IC , tesco, matrix card , pjk club (SKMM) , homemade cake (iCUPCAKE) , ANA MUSLIM. * hah , da laa dalam tu pun ada num id utk login ewadi , tak pasai2 pulak naty orangg tau . cehh , bajet macam tinggal purse tu kat my campus pulak.



ehh , sory laa kawan kawan 'rojak' kot post saya hr ni :D

enough speaking , lets we continue with malay one as Article 160 , Federal Constitution provided that Malay Person is a Muslim, habitually speaks Malay and follows Malay customs. lepas dah turun bus tu , jalan laa kami bertiga ke kedai makan tu semula. masa jalan tu of course laa kann , saya kat depan , jalan dah kalah ribut , tapi malu tu ad jugak , yelahh 3 orang beratur tgh jalan sebelah jalan raya yangg ramai nya keta tu even waktu tu waktu bekeja , silapp2 jiran nmpak , malu kot. xd penah sapa jalan situ cam kami.jarak lbih kurangg 500m camtu laa. bila smpai je kat kedai tuu , kat meja tu takdak pa2 pon ,tgok muka mkcek @ tauke kedai tuu , mkcik tu macam taktau apa pulak , pastu tetiba mkcik tu tgok bawah meja yang kami duduk tu n sy pun pandang situ laa , ALHAMDULILAH , ada pon. makcik tu nampak macam serba salah jugak sb dia tak perasan. ' laa , makcik tak peghasan pon , klu makcik nampak , memang makcik ambik simpan '.. pastu time tu ad pakcik india , dia macam nasihat sound jugak laa. haduhh :( byk2 dia cakap ad laa dia tanya ' kalau laa you datang sini balik but then purse tu takda , apa you nak buat '... pastu jawab laa ' ni baru first time laa pkcik'. mcm tak sesuai je kann jawapan ni. malas nk pk2 pulak , benda dah jumpa^^ lepas tu , mai pulak pkcik melayu sorang ni terjah kami dr belakangg , byk laa soalan n some sort of motivation dia bagi. memang pagi tu hidupp kami dipenuhi dengan kata kata motivasi jaa , macam program MOTIVASI PAGI pulak , HAHA :D so , terpaksa laa kami tgu bus lagi kann , msa smpai kt kedai makan nk amek barng tetinggal tu dalam pukul 11.22 a.m. dah lama duk kat situ , beli laa Milo ais kat makcik tuu , malu pulak duk tumpang duduk tapi tak beli apa kann.

-
-
-
-
-
-

lepas 1 jam camtu laa , ALHAMDULILAH , ad pon bus =)tapi bus tu ke Kulim , naik je lahh turun kat stesen besar , kt stesen besar, tupp tapp tupp tapp , mai dah bas . yeahh !


around pukul 1.00 pm , da smpai destinasi.

1) first2 to terjah mesin ATM laa kann , nak kua duit , alahai mesin rosak laa pulak.
2) terjah Pizza Hut laa , lunch situ terus , treat by Marleena. Thank You weyhh ! * nasib p , klu tak, kann da telepas orangg nak belanja* kami order set untuk hari Rabu as PIZZA HUT provided dishes with 50% different dishes with different day. so klu nak murah beli set ikut hari tuu laa , alhamdulilah , kami p hari rabu , n special discount for that day were pizza hut along with garlic bread. yummy ! nasib baik tak datang khamis , sb khamis yg discount mee ap ntah with ****.

3)lepas tu g Maybank jap kuar duit , ohh , da laa keliru akaun simpanan ng akaun semasa. baru tak kuar duit sebulan , lupa dahh. ish ish amalina. RM100++
4)then g cari surau. solat zuhur kat situ.
5)masuk MPH POPULAR japp. ohh , ad minat 1 buku ni ala2 novel comel ni , english one but its quite expensive lahh. tak beli kot , naty ajak mama n abah baru bule borong 1 kedai kann.
6)next , turun bawah balik tgok2 kasut n sempat laa beli satu from Sembonia. da laa 2 pasang kasut tinggal kat kolej kediaman (nilai), huhu
7)g naik atas sekali , tmpt main bowling n GSC. izni ni follower Nur Kasih. so , kitorangg pun beli laa tiket , RM5 je tahu , dkt Alamanda RM11 kot. hee , i was seat between izni and mimin , pening betull , yangg si izni nanges bagai , yangg si mimin asal part lawak gelak je dia. sy yangg duk tengah2 tu dah terpinga2 , blurrr ^^ hahax , sb sebelum ni tak penah ikut pun drama. btw , layann je == Thank you NKTM because you never failed to make audience shed their tears even me too. but i was relief because there was no many people , sangad lahh banyak seat kosongg
8) amek bus , smpai umah dengan selamat. Alhamdulilah ~




a lots of grammar mistakes right ? correct me or just ignore :) choose the best one , hehe


enjoy readings guys , i'm writing plus sharing as sincere as i can , till then meet again in the next chapter , take care of yourself while i'm gone for awhile for the time being yeah ;)



You Might Also Like

10 people comment this entry ^_^

  1. lepas nie kena hati2 ^^
    kalau hilang susah. :)

    ReplyDelete
  2. qeen ; aah , tu lahh! lepas ni memang xbole careless dahh. brg2 pnting pulak ^^

    mina nur ; jum jummm PIZZA :)jgn MCD jek ! hee

    ReplyDelete
  3. hahaha...smpt jugak mkn pijja...

    ReplyDelete
  4. dayah ; hehe , tu lahh. naseb baik sempat makan pizza, kempunan pulak klu tak dapat makan , haha.


    mina nur , dayah ;naty kita g serbu PIZZA HUT or DOMINOS kat MID ehh ^^

    ReplyDelete
  5. wow! entry yg panjang.

    ReplyDelete
  6. azwan ; hehe , panjangg gla kann ? haha
    the one n the last kot entry pnjng cenggini :DF

    ReplyDelete
  7. wuah tak sakit tangan taip? hehehe terer lah
    aida pernah masuk magazine yezz. pernah nampak?
    puse kalau hilang memang masalah besar -.-
    aida pernha hilang IC pastu kene buat report polis buat IC baru.
    Tips Hebat Bloging

    ReplyDelete
  8. aida ; hehe , xtau laa cmna bole tulis entry pnjg sangad cmni ,entry2 sebelum ni , simple n pendek je kot!=)

    aah , purse hilangg susa lahh sb besa lahh dalam purse mesti laa benda2 penting yangg kita salu bawak, Alhamdulilah , nasib baik jumpa.

    oh , nseb baik IC je , tu pon mesti susah jugak kann nk buad baru ^^

    ReplyDelete
  9. terjumpa blog ni apabila men'google' nama sendiri...sengal kan? haha
    btw, nice story =)

    ReplyDelete