JOM EXPLORE BUKIT BINTANG HOTELS

10:41:00 PM

Bukit Bintang atau dikenali sebagai Bintang Walk juga terkenal sebagai Kuala Lumpur’s trendiest shopping and entertainment district, dengan pelbagai jenis barangan yang ditawarkan kepada pembeli dari barangan yang paling murah hingga ke barangan berjenama dunia. Diberi gelaran sebagai Segitiga Emas, kerana tempat ini kaya dengan pusat-pusat membeli-belah yang bukan calang-calang, seperti Pavilion Mall, Berjaya Times Square, Sungei Wang, Low Yat dan banyak lagi. Bukan itu sahaja, malah Bukit Bintang juga adalah satu tourist hot spot Bukit dan terkenal dalam kalangan pelancong-pelancong asing yang singgah ke Kuala Lumpur ini kerana terletak di tengah pusat bandar.


Memang syurga bagi anda yang ingin menghabiskan masa bercuti dengan ‘retail therapy’. Kalau anda datang bersama keluarga pula boleh ke KLCC yang terdapat banyak tarikan yang menyeronokkan untuk kanak-kanak, manakala di Berjaya Times Square pula ada Taman Tema, inilah antara aktiviti best untuk dibuat di sekitar Bukit Bintang. Excited? Kalau dah excited tu, jangan buang masa lagi, jom rancang percutian bersama keluarga ke sini, banyak hotel murah dekat sini kalau anda nak jimatkan wang, selebihnya untuk membuat aktiviti-aktiviti yang  best dan melawat destinasi best di Kuala Lumpur semasa berada di sini nanti.


Untuk ke Bukit Bintang, anda disarankan untuk tidak menggunakan kenderaan sendiri kerana kawasan ini tidak asing dengan keadaan trafiknya yang sesak. Gunakan jaringan pengangkutan awam yang terdapat di sekitar kawasan ini yang dihubungkan melalui MRT, LRT serta Monorail. Kos perjalanan juga akan menjadi lebih murah berbanding jika anda menggunakan kenderaan sendiri. Anda juga disarankan untuk menggunakan kad pengangkutan KL Rapid untuk lebih penjimatan kos serta perjalanan yang lebih cepat. Kad ini boleh didapati di stesen terminal KL Sentral dengan pembelian minimum RM 10 dan ia akan disertakan sekali dengan tambangnya. Kad ini juga boleh digunakan untuk semua jaringan pengangkutan seperti KL Rapid, iaitu MRT, LRT, Monorail serta Bus Rapid. Jika anda menggunakan MRT, anda boleh turun terus di Pavilion atau di Bukit Bintang – Air Asia dan anda akan tiba di tengah-tengah kawasan Bukit Bintang yang sibuk ini. MRT ini boleh diakses dari KL Sentral di stesen Muzium Negara.


Di Bukit Bintang juga, terdapat pelbagai jenis hotel yang ditawarkan untuk para pelancong daripada yang mewah seperti Grand Hyatt, Park Royal serta Shangri-La sehingga ke hotel-hotel bajet murah yang hanya memakan kos kurang daripada RM 100 per malam. Jika anda melayari internet untuk mencari book top Bukit Bintang hotels yang murah, anda pasti akan diberi berpuluh pilihan dengan pelbagai jenis kemudahan serta hotel yang terletak di lokasi strategik. Salah satu hotels yang disarankan untuk anda ialah Sky Hotel Bukit Bintang. Anda boleh ke laman sesawang anda untuk book Sky Hotels Bukit Bintang rooms online. Kesemua hotel-hotel ini terletak di tengah-tengah Bukit Bintang dan senang untuk anda bergerak ke mana-mana.




Jika anda ke Bukit Bintang, salah satu tempat yang harus anda kunjungi ialah Pavilion, satu pusat membeli-belah yang mewah yang menempatkan jenama-jenama Eropah yang megah seperti Coach, Dolce & Gabbana, Versace and banyak lagi. Tapi jika anda datang ke sini bukan untuk membeli-belah juga ok kerana Pavillion menawarkan kafe-kafe dan restoran untuk anda berkumpul dengan keluarga atau kawan-kawan. Selain itu, anda boleh ke Jalan Alor di Bukit Bintang ini untuk menikmati suasana Chinatown yang dipenuhi dengan kedai-kedai hawker Cina ditepi jalan. Mereka selalunya berniaga hingga ke awal pagi.


Jadi tunggu apa lagi, marilah booking Sky Hotel online sekarang! The hustle and bustle life of Bukit Bintang menunggu anda!

You Might Also Like

10 COMMENTS

  1. selesa jerk.. besar lak tu biliknye..

    ReplyDelete
  2. Oh i passed by this hotel before but tak stay la, nanti i check out for my friend from out station.

    ReplyDelete
  3. I usually stay in Marriott if I visit that area

    ReplyDelete
  4. nmpk mcm cantik n selesa dlm dye

    ReplyDelete
  5. Cantik hotel dia, nampak luas je tempat pun Selesa

    ReplyDelete
  6. Bukit bintang biasa dengar. Tapi tak pernah lagi sampai ke sana. Hehe
    Bilik hotel tu alahai. Nampak katil yang empuk rasa nak lena jee.. 😬

    ReplyDelete
  7. pi sana nanti boleh la nk duduk bilik ini

    ReplyDelete
  8. TB belum pernah sampai Bukit Bintang lagi.. So Bukit Bintang Hotel ni boleh la masuk wishlist TB kalau-kalau TB ada pi area sana.. heeee

    ReplyDelete
  9. senang kalau plan nak jln. tido je hotel. Mcm kami ada anak kecik suka mcm ni. anak rehat sket

    ReplyDelete
  10. Wawa plan nk kesini nnti. Boleh la refer entri ni

    ReplyDelete