Syukron. Thank You. Terima Kasih

REVIEW : DASHING MCFC FACIAL CLEANSER

بسم الله الرحمن الرحيم


Assalamualaikum and Hi! =')


Harini nak kenalkan korang dengan satu produk terbaru daripada DASHING. Dashing  telah bekerjasama dengan Manchester City Football Club bagi menghasilkan satu produk terbaru iaitu Pembersih Muka Untuk Lelaki Aktif *ehh yang tak aktif mcm mn? Haha. pun bole try k*. Eh lupa pulak Thankyou to Salina and Associates PR for these. since ni semua product untuk lelaki, so memang lima lima pembersih muka ni pass dekat Abah je laaa hehe :D So korang produk ni adalah keluaran daripada WIPRO UNZA Group *mesti kenalkan? alaaa produk diorang yang lain macam ECHANTEUR, SAFI , EVERSOFT dan sebagainya.







5 SET PEMBERSIH MUKA DASHING

And what I love about is siap dapat Travel Pouch lagi tauu yayyy. senang nak letak apa apa nanti bawak pegi travel eheheh :P



EXTRA WHITE

Dapatkan kulit putih dan serlahkan diri bak penyerang, Samir Nasri. Diformulasi bersama tumbuh-tumbuhan pergunungan Alp Switzerland, DASHING EXTRA WHITE memberikan anda kulit lebih ringan, cerah dan tona sekata. Ia turut dilengkapi perlindungan UV  bagi mengelakkan bintik-bintik gelap.


WHITENING SCRUB

DASHING WHITENING SCRUB diformulasi dengan garam laut yang membersih jauh ke dalam dan membantu proses pengelupasan bagi memberikan tona kulit lebih sekata. Ia membantu membuka liang pori, menyingkirkan kotoran dan bintik hitam. 



ACNE FREE

Hapuskan akne bersama DASHING ACNE FREE yang diformulasi istimewa dengan Zink & Lempung (tanah liat) bagi melawan akne penyebab bakteria. Ia turut menjadikan kulit licin dan sihat dari luaran sekaligus memberi pembersihan pantas kepada kulit.


OIL FREE

DASHING OIL FREE diformulasi dengan kandungan rahsia arang buluh  yang menyingkirkan kotoran & minyak berlebihan daripada kulit menjadikan wajah bebas minyak dengan berkesan. Memberikan perlindungan terkuat daripada minyak.



ICY FRESH


DASHING ICY FRESH mengandungi Ice Glacier Water untuk kesegaran segera dan hidrasi kulit. Ia memberikan kesegaran berpanjangan dan sensasi kesejukan kepada kulit dengan melegakan haba berlebihan secara pantas.



DETAILS PRODUCT :

NAME : DASHING FACIAL CLEANSER

WEIGHT : 100g (as in picture)

PRICE : RM10.90 - 100g

         RM6.90 - 50g


GOOD NEWS!!!

DASHING SEDANG MENJALANKAN PERADUAN DISELURUH NEGARA DAN AKAN MEMBERI PELUANG KEPADA 11 PEMENANG BERTUAH UNTUK MENIKMATI JELAJAH 6 HARI  5 MALAM KE MANCHESTER, UK SECARA PERCUMA.

ANDA HANYA PERLU MEMBELI MANA-MANA PRODUK DASHING ATAU ELITE DAN HANTARKAN SMS RINGKAS BAGI MENYERTAI PERADUAN INI. TARIKH AKHIR PADA 31HB DIS 2015.


Harga dia sangatlah berpatutan kannnnn? So cepat laaa pegi beli untuk diri sendiri (jika lelaki), kalau Perempuan please belikan untuk Ayah, Suami, Tokwan, Adik Beradik atau setaraf dengannya ehehe. Boleh buat as present kannnn.




Happy Reading Guys !♥

Fesyen Hijab Terkini di Malaysia

بسم الله الرحمن الرحيم

#SponsoredPost





Fesyen hijab merupakan topik yang cukup menarik untuk dibincangkan terutama sekali bagi para wanita yang ingin sentiasa tampil bergaya dengan gaya fesyen Muslimah terkini. Seperti koleksi pakaian yang lain, rekaan hijab juga sering berkembang dari masa ke semasa dan merupakan diantara fashion item yang paling banyak mendapat permintaan yang tinggi. Secara logik, seorang wanita tidak akan mempunyai hanya sehelai tudung dalam koleksi mereka. Oleh kerana itu, mereka sentiasa bereksperimen gaya tudung yang terbaru dan membeli rekaan tudung terbaru yang muncul di pasaran. Well, untuk pengetahuan anda yang ingin mengetahui apakah fesyen hijab terkini di Malaysia buat masa kini, jomm scroll gmbr dibawah dengan tiga jenis :



Yang pertama sekali adalah koleksi shawl! Ia termasuklah satin shawl, crepe shawl, cotton shawl, atau chiffon shawl. Shawl-shawl ini adalah fesyen hijab yang paling lama diminati oleh ramai hijabista kerana ia boleh dipakai dengan pelbagai cara yang unik mengikut kreativiti si pemakai.



Fesyen hijab yang kedua pula adalah rekaan tudung hood yang sememangnya simple dan praktikal. Jenis tudung ini dipopularkan oleh penyanyi no 1 Malaysia, Dato Siti Nurhaliza ketika beliau baru mula ingin mengenakan hijab. Sejak daripada itu, pelbagai rekaan hoodie hijab yang boleh ditemui di pasaran.


Dan yang terakhir sekali adalah koleksi instant shawl. Apa yang membezakan koleksi tudung ini dengan koleksi shawl yang biasa adalah daripada segi rekaan. Koleksi instant shawl ini membolehkan anda memakainya tanpa memerlukan sebarang brooch atau pin tudung. Instant Shawl dan Instant Hijab ini memang mudah untuk orang yang nak pegi travel, yang nak rushing, yang sentiasa nak kejar masa and macam macam lahh. Sarung and you’re ready to go. Wa waa waaa , Mudah bukan?

Okay apa apa pun bebaslah berfesyen asal punya taqwa dan menutup aurat serta tidak berlebihan. Assalamualaikum. 


Happy Reading Guys !♥