"SEGMEN | Saya , Blog Pelajar IPTA 2011"

4:55:00 PM


بسم الله الرحمن الرحيم


Assalamualaikum. Lyssa ada buad segmen , so i feel like to join it as i'm one of IPTA student ;)

Currently , i'm studying at Universiti Sains Islam Malaysia, USIM. ehh , USIM ? mcm tak pernah dengar je , IPTS ke tuu. tak tak tak ~! USIM , IPTA tau. Still new , 10 tahun mcm tu lahh and student² dia haruslah dulu time SPM ada ambik Bahasa Arab Tinggi. I'm taking Bachelor of Fiqh and Fatwa (hons). baru sem I , First Year laa kan. Before degree ambik Tamhidi / Asasi
Syariah and Law. Alhamdulilah , ni pilihan ketiga time isi UPU tu.

mmg time isi tu penuh dengan mintak Law , Syariah , TESL. last² rezeki yangg ni , Alhamdulilah dpt apa yg nak. terinspirasi nak ambik Law start bila awal tahun form 5 tu , ada kaunselor cakap if awak bule skor English n Sejarah why not you can pursue in Law. lepas tu terus set dalam mind , nak amek law. Alhamdulilah , time SPM dapat skor in both subject , A1. *takde niat nak bangga* takde makna nya sebab since masuk U , minat pada subjek Bi makin kurangg n haruslah terjejas result , Hahaa :D Walhal dulu BI subjek kegemaran kot. siap join English Language Society lagi.

-
-
-

Mira Amran pulak datang~
okay stop kat sini je laa. Adik² yang bakal nak apply UPU tu kann , Good Luck ! pastikan pilih course yang korang minat. If course tu kita minat sesusah mana pun subjek tu , InsyaAllah we can cope it well.

You Might Also Like

15 COMMENTS

  1. singgah dari segmen yang sama

    salam perkenalan dan semoga berjaya
    dalam bidang masing2....

    http://fendy1302.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

    ReplyDelete
  2. bw n follow from segmen lyssa..
    same uni wif u ^_^

    ReplyDelete
  3. salam. huda datang dari blog lyssa.
    Apa - apa pun, wish u good luck ^_^

    ReplyDelete
  4. http://namasayapejot.blogspot.com/

    Nice blog :)
    already follow and jangan lupa follow saya jugak :)hewhew :D

    btw,good luck kayy :D

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum..
    singgah dari segmen yang sama..

    semoga berjaya dalam hidup.. insyaAllah..

    jemput ke blog kita pula..
    http://tiqaku24.blogspot.com/

    dah follow anyway.. =)

    ReplyDelete
  6. jenguk jenguk dari blog lyssa :)

    sudah follow, check out mine kalau tak keberatan ye..~

    http://anotherguyscribbling.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Salam kenal ..

    Niena singgah sini ye ..

    Niena nak ucapkan selamat maju jaya ..

    Niena sudah follow ..

    Jemput singgah ke blog Niena & komen2 ya..

    ReplyDelete
  8. done follow...
    mga berjaya dunia akhirt...
    dtg dri segmen sama..

    http://bielaisabella.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

    ReplyDelete
  9. dtg dr segmen yg sme..good luck ye :)

    ReplyDelete
  10. good luck..nak join jgak tak cukup umur lg.hehe. :)

    ReplyDelete
  11. usim? penah dengar..hehe gudluck yer

    http://nshuhailahz.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

    ReplyDelete
  12. already follow ! jgn lupe nty follow oke .
    noraalimee.blogspot.com

    ReplyDelete