Random Tweet #Memaafkan

1:00:00 AM

بسم الله الرحمن الرحيم



Assalamualaikum. Salam 20 Syawal 1433H, Salam Jumuah barokah !   

So , September is here again and less than few days before the upcoming semester. I am enjoying every second at home , yeahhh! *peace*


Let's the tweets describing what i'm talk about !


Kita ni kekadang susah nak maafkan orangg , nak nak klu kawan tu pulak penah baik dengan kita. Tapi apa motif kitaa tak maafkan dia , it's simply bcs---------> 

Opss lupaaa nak credit dekat kak MiliMilo yang comel :')

so , salinglah bermaaf maafan yaa. Frankly speaking , i had been in this situation where i cenot forgive someone but i just realized that there's nothing i get by not forgive her. Trust me , when you forgive someone , yr heart will be calmer :')

Jadilah pemaaf dan suruhlah orang melakukan yang makruf, dan berpalinglah daripada orang yang jahil {al-A'raf : 119} 

Siapalah kita untuk tidak memaafkan orang, sedangkan Rasulullah s.a.w semasa hayatnya adalah pemimpin yang paling pemaaf yang tiada bandingannya. Baginda sentiasa memaafkan sesiapa sahaja yang pernah menganiaya dan berbuat salah kepada baginda.

Orang beriman memilih untuk memaafkan sahaja agar jiwa tenang, tenteram dan bahagia 

Orang yang pemaaf menyedari  bahawa TIDAK ADA MANUSIA YANG SEMPURNA DAN BEBAS DARIPADA MELAKUKAN KESALAHAN dan DOSA     -GENQ


Forgiving others is the best attitude to take -FatenMuhamad


Ini credit dekat kak Yanti , hehew :P

Benarlah, Memaafkan itu memerlukan sejumlah besar KEBERANIAN. Orang yang mampu melakukannya adalah orang yang mempunyai jiwa yang besar.Jiwa dan fikirannya terlalu besar untuk dibelenggu dan disibukkan dengan perkara² yang merugikan spt dendam, tidak puas hati , geram and etc- GENQ



You can taste the sweet taste of iman when you forgive everyone and always ask forgiveness from Allah before you sleep - Dena Bahrin




039 : Ahmad says..
### Share/Reblog/Retweet Discount Coupon Redeem ###This post sparks your mind? Share with your dear friends and REDEEM your 5% discount coupon to purchase any Brotherhood Arts products in http://deenify.com/Obtain your coupon by submitting your details here http://bit.ly/coupon-redeem*For FB sharing, please make sure you share this post as ‘Public’TQ!



i pray that all of you including me will always be showered with hidayah, happiness and rezeki. InshaAllah. Hectic life will start very soon ! Happy new semester yuwols ;') 
Wallahua'lam.



#NoteToSelf

You Might Also Like

6 people comment this entry ^_^

  1. Saling memaafkan amalan mulia :))

    ReplyDelete
  2. Indeed !
    Kemaafan itu indah. :)

    ReplyDelete
  3. indah sgt memaafkan org ..yg penting ikhlas kan ..
    salam dari sy ..junior usim :D

    ReplyDelete
  4. kemain byk tweetnye haa.hehe

    memaafkan orang memang susah,perlukan kekuatan.lebih2 lagi kalo org tu penah sakitkan hati kita sangat2. tapi bila dah memaafkan,hati pun lega & jiwa pun tak berdendam =)

    ReplyDelete
  5. Hai dtg sini BW, salam kenal
    http://asmarpunyablog.blogspot.com

    ReplyDelete