MAHASISWI

3:32:00 PM

بسم الله الرحمن الرحيم


CERITA MID TEST baru nak cerita. smpi next week dh nak FINAL EXAM pun baru nak publish! *dh lama dlm draft* haha.

16/4- Mid Test Fiqh Munakahat
22/4- Mid Test Family Law
23/4- Mid Test Qawaeed Fiqhiyyah
30/4- Mid Test CTPS
10/5 - Mid Test Acara Mal
16/5 - Mid Test MS +  Mabahith Adillatul Ahkam


10/5- Sangat busy pagi tu pukul 8-10am , Mid Test Civil Procedure, then 10-12pm tutorial Family Law then 3-4pm presentation tajuk 'Nikah Syighor' utk subjek Fiqh Munakahat. Lepas habes class , discussion untuk SPARK. lepas tuu mintak mun hantarkan ke Bahagian Keselamatan.

4.20pm
Me: Assalam , kalau nak buad program kena buad surat keizinan dulu eh kt BK ?
Beliau :Aaah. Bila prog?
Me :Esok.
Beliau : esok prog , hri ni baru nk buad surat, sempat ke ??
4.30pm : bekejaran ke FPQS cari bilik kosong nak type then ad prob lari ke PKP type surat terus kt kedai printer, haha.
4.55pm : Alhamdulillah , settled! kakak pejabat , kakak polis , cik reen aka ketua kt situu yg meluluskann surat permohonan tuu sangat laaaaaah baik. bayangkann  surat tu head letter pun takde pastu melalui pegawai HEP pun takde. hahaa. dh takde tu takpe laa dia mintak kertas kerja sekali check dalam pendrive xde plop , mmg sabo je akak2 tu tak marah punnnnnnn. 

I'm lazy to write anything in here , so i guess pictures will do.


11/5 

830am-3pm - SPARK  [ Seminar dan Pameran Produk Kreatif ]

we are taking subject Creative Thinking and Problem Solving (CTPS) for this semester which is a compulsory subject for all student in USIM. so basically we need to make some project that deal w creative thinking to be publish during the SPARK's day [ Seminar dan Pameran Produk Kreatif ]. since weolss tak rajin nk hasilkan produk , so then weolss plan to make a website to assist homeless.



Our booth. Terima Kasih yang sudi datang berkunjung! Sam sedang memberi info kepada pengunjung.


 Our group members. *khusyuk beno semorang denga taklimat oleh mira* haha


Alhamdulillah , Naib Johan milik kami.Memasing memang langsung tak pikir untuk menang, just buad benda ni sebab benda wajib dalam subjek je. btw iolss dh balik dah time ni, then sheero call ' Amal , kitaaaaa menanggg '! like seriously , tak percayaaaa.



Upacara membuka hamper. upacara sangad yuwols haha.

Me.Wafa.Sam.Mira.Daus.Izam.Anis.Sheero.Mun #TEAMMEMBERS




8pm-11pm -  MAJLIS PENUTUPAN PERTANDINGAN CIPTA VIDEO PENDEK SPREAD THE INTEGRITY.



Tahniah kepada pemenang! dari kiri , Timbalan Pengarah SPRM N9, YDP ASPERA , Pengarah Program and me. 


Thankyouu Umi sb jadi MC , pehh esok nk event smlmnya baru kalot cari MC. being an AJK Sambutan dan Protokol is not an easy. you need to make sure that the prog will  run smoothly on that day. You are the one who work as usher, then find a MC, pembaca doa, invite VIP, make a letter to Security Department and such!


20/5 

5-7pm : MEETING W USTAZAH NABILAH at PPKI.


*tak sempat nk rotate* cc: Wafa



8pm-10pm : Attending talk 'SIAPAKAH PENGGANTI KHAWARIZMI' by DR HARLINA SIRAJ.





21-22/5 | SIC [ Student Innovation Competition ]

Dh lepas menang SPARK, so we decided to further our project in SIC.


Set up booth!



During the interview session w the inteviewers. You guys did the good job (y) 
cc : Munirah N, Mira A, Anis S.



Live at Pusat Komersial USIM.



Alhamdulillah , sekali lagi rezeki kami NAIB JOHAN. Kami membawa pulang wang sebanyak RM300.



Muka kegembiraan


24/5 | 1pm-230pm- LUNCH WITH USTAZAH NABILA (TANYALAH USTAZAH TV9) AT RESTORAN MARHABAN BIKUM, NILAI.



Baca doa. Miraa buad paa? Haha.



Kemain sumaa happy :D




Lepas tuu , terus bekejaran ke HEP , again meeting.  i hate meeting but to love it with no other choices sebab nya nt dah keja pun akan ada meeting kannn.


25/5 

8am-530pm- KONVOI AMAL BELIA INTEGRITI anjuran RIM USIM , Bikers and Primierz







 RUMAH ANAK YATIM DAN MISKIN BAITUL MAHABBAH , SEREMBAN II.


pose like we used to be.


dah sama tinggi pulak dengan budak2 ni. Adik-adik , i love youuuu all! adik y tudung hijauu kt belakngg tu kann darjah 1 , pastu diaa selalu and suka duk sesorangg n diaa sangat mature , seriousss! tak silap nama dia Fatimah.



845pm-10pm - MAKAN MAKAN AT DATARAN NILAI.




Big Apple, Secret Recipe [cheese, black forest, choc indulgence, tiramisu], salad buah, ais krim, satay, otak-otak, spaghetti, dadih, tropicano twister and a loaaaaad of food!


Everything  seems to be running so fast as the time but the time had flown away and left so much memories sweet and bitter, sad and happiness, ups and downs. I wake up every day praying I hv enough strength to pull my shit together. 



#TypicalUniversityReaction


You Might Also Like

0 COMMENTS