Three stories in one entry !

10:35:00 PM

بسم الله الرحمن الرحيم

Ramadhan
Assalamualaikum. Kaifa halukum ? Atamanna an takunu ala ahsan ahwal , insyaAllah . it's 2 Ramadhan already , time going by so fast .Fyi, i am so busy lately with all those endless works. so , how ramadhan was it, does it going well ? (: Alhamdulilah , this year i got chance to have my first Ramadhan , sahur + puasa + berbuka , sekali dengan family tersayang even time nk buka puasa tu my adek sorang lagi uh dah balik maktab :) After 6 years , tahun ni baru bepeluang puasa full dgn family , insyAllah . Rendu nyaa taraweh dekat hostel dulu2. petang2 pulak ada tadarus alquran dengan ahli dorm masing2. really miss that moment. Even ad pengalaman puasa and taraweh dekat U , pengalamn ramadhan kt sekolah lebih dirindui .


Preparation to degree
so , sekarang da bulan 8 , tak lama lagi rayaa , then then , perlu lahh pulang ke pangkal jalan , my USIM . Ohohoo , 7th sept ! Hari ni pegi buad medical check -up plus settle kan payment yuran pendaftaran kt Bank Islam . Hospital dengan bank masing masing busy and sangad lahh ramai orang , suma nk buad medical check up , n bayar yuran. sementara tgu giliran tu kann , tny tny lahh dpt U mana. ramai pulak yg sy jumpa td dapat UMS. Others UM , UKM and bla bla blaa . Ohh , siap terjumpa kawan sekolah rendah and kawan sekolah kafa lagi time kt bank uh. Met Hanani and Shahirah , both from Matrix Changlon ( KMK ). Nani got USM while shahirah UITM :) okay , baju orientasi aka baju taaruf aka baju pengawas sb warna biruu , da pun siap hntar kt tailor . Ohohoo , scholarship does not settle yet ! currently busy with my new job. Filling up many forms sometimes make me stress. Ehehee , cool suda. senanya , malas nak baca2 panduan2 uh , tehee :D

Job
Okayy , takda pa dah nak cakap. Esok kejaa , Huhuu. Malas kot :(

Last words from me , Happy Fasting , May us have a bless Ramadhan this year . and May Allah increase us in goodness and not make us of those who waste their time , Amin ^_^ Do upgrade our ibadah towards Him , insyaAllah.


Wahai orang orang yang beriman ! Diwajibkan atas kamu berpuasa sebagaimana diwajibkan atas orang sebelum kamu agar bertakwa { al- Baqarah : 183 }



-Ramadhan Kareem-

You Might Also Like

1 people comment this entry ^_^