Online shopping ?

2:53:00 PM


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum. semalam gigih suruh mama bwk keta satu lagi sb nak p Bank yakni , BSN nak bank in duit gituuuw :') *sapa suruh nak online shopping sangad kann* drive pegi sesorang ke bank buad kali kedua , rasa DEWASA sekejap! LOL. *padahal bwk adik teman , dia dlm keta je* urus sendiri tahu bank in2 tu , ohh yaa , sy tak pandai nak online banking, buad manual je. since 2010 beli online , Mama yg akan bank in kan duit so now kena laa try jgk kan.pukul 10 dh terpacak kt bank , Ya Allah ramai gilaa orangg, dpt turn num 62 , time tu baru turn 20 something. 1 jam setengah berdiri kt situu.

so , tajuk kita hari ni shopping online, sapa sukaa ? *mohon angkat tangan sekarang* ! :P


start beli online since lepas SPM lagi yakni tahun 2010, beli inner tudungg gituu , sb time tu shawl mmg tgh hot and inner n shawl byk kt shopping online je instead of kt kedai2. so , first time beli inner tdg kt Shawl@Flowergenuine , owner by 2 budak kembar yg sgt cantik , win dan comel and yet smpai sekarang kiterang still contact even kenal time beli tu je.



Lepas tu , dh setop kejap , lepas tamhidi/asasi cuti empat bulan , so start lagi beli online. beli brooch comel , Hhaa. 2 kali jugak kot beli , around RM100, mmg borong gila kot. dkt sini , Sulaman Halus Handicraft. mmg time tu brooch cenggitu still baru n jarang nk jumpa. sekarang tak payah ckp laa kan , belunggok kt mna2 ada. best beli byk dpt gift :')


Then , and the latest borong tudung dr Aroush. tudung n shawl dia suma best2 sb labuh n kain high quality :') n plus siap dpt gift lagi , buku note kecik yg comelllll! <3



And paling the latest pegi bank in duit smlm , sb beli tudung kt sini Bux's Shawl. still waiting for the tudung.

why i choose online shopping ?
- beli sebab benda tu jarang jumpa kt kedai. tu je ?

btw , apa2 pun , kita kena hati2 time beli online sb kekadang ad je case tipu2 , banyak! mmg tak nafikan, beli online kekadang mahal lagi kot. You decide ? #sephora

satu yg tak suka beli online sebab postage, RM6 gituww. so better choose COD if dekat laa T_T

HijriaHome and Ara Lee Boutique pun pernah , but COD je.

Okay dh , nak STOP beli online kejap. will be back soon , Hihii :P


p/s: sapa nk shawl free , sila dtg rumah. simpan buad perhiasan je.


You Might Also Like

5 COMMENTS

  1. belum pernah beli dari on9 .. he3..
    kurang yakin sikit..
    heee~

    ReplyDelete
  2. niera : aah , kekadang online shopping bahaya sikit , warna kekadang selalu tak sama dgn gmba yg kita tgok. kena pndai pilih shopping online :')

    ReplyDelete
  3. lagi jimat sebenarnye beli kat kedai..
    melainkan kalau kat psrn pn mmg mhal..
    ade je suplier jual murah kat tenet..
    tpi mostly mmg mhal la..hehe

    ReplyDelete
  4. sha :aah kann sebenarnyaa , tapi cam kekadang barangg tuu susah nk dpt kt kedai , tu yg prefer beli onlinee tuu :')

    #ehh , dia tokey onlinee shop, tau habes laa noo hrga psaran# Hihii.

    ReplyDelete
  5. Hi dear,
    Feel free to visit our blog shop.
    Thanks. :)

    http://chocolatestrawberryhijabs.blogspot.com

    ReplyDelete