It's Saturday :')

10:40:00 PM

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum. Kelmarin yakni hari Sabtu parents dtg amek. Then lepas tu seshopping kt Nilai 3, lepas tuu  turun KL , nak pegi rumah paksu, but before that kami singgah this one restaurant suggested by my Paksu to have our lunch there. Superb! Meh nak kongsi tempat menarik untuk menjamu selera. Jom layannn :P


Yeah , it was Saba Restaurant! *fefeeling Arabians kejap*. kat sini tema dia hidangan Timur Tengah. so, tak payah nak pegi jejauh Mesir ke , kat sini pun dh cukup. Nama pun restoran Arab harus lahh ramai Tok Arab , tapi Melayu pun ramai jugak.


If you're in Setiawangsa, try this ! depan dgn LRT Setiawangsa je yakni kat Dataran Jelatek. Area Cyberjaya pun ada.


The Menu. I chose num 2 :)


darling sister and cousins 


Daniel lapar yer :P


Mine. malas nak makan nasi , so pilih ala2 barbeque gituww.
Beef Tikka rm17, sedapp weyh! THE BEEF TASTED SO WELL! but i was wondering why dia tak bagi sos eh , mayonis je. ke memang Arabians tak makan sos? kena mintak baru bagi.
+ Orange Juice rm7.  Juice dia super duper fresh! #KenyangGilaaa


yang lain prefer makan nasi. Mandi Lamb aka Nasi Mandi.Nasi mandy sebenarnya nampak lebih cantik dan sedap disebabkan warnanya bercampur warna oren (saffron) dan menggunakan beras basmati dimana beras yang panjang-panjang. Nasi mandy biasanya dihidangkan bersama dalca dan cili tomato.
rasanya yang ni yg quite famous kat sini.  my cousins suma makan Chicken Chop.

Things that you should know :

-20 minutes jugak laa tunggu siap.
-dekat sini style dia makanan akan sampai dulu, then baru minuman. ye ahh klu minuman yg smpai dulu , bila makanan smpai je air dh tinggal setengah. #Ehemm restoran mana entah.
-Seriuos bebaloi sb kekenyangan thp melampau.
-Good service ? Hm , not really kot. myb sebab time tu ramai orang but still they are trying the best to serve the customers.



so lepas dh selesai makan, turun tmpat park kereta then nmpak satu kedai Yogurt ni 'Yogen Fruz' so , haruslahh singgah dulu untuk mencubaa.  baru lagi , awal bulan May hri tu baru beroperasi , klu tak silap sekarang baru ada 3 cawangan , area KL je.



RM13 something. Mcm murah lagi dr Tutti Fruitti . Tapi klu Tutti Frutti untuk students ada 10% discounts kann. kedai pun cecomel macam Tutti Frutti. HALAL.
Froyo :D

okay , foine , tamatlah suda rancangan Jalan-Jalan Cari Makan bersama Amalina Nadri , lepas ni sy promote2 lgi eh.

You Might Also Like

2 people comment this entry ^_^

  1. waw. sedapnyer. jum p lagi bwk kamiii

    ReplyDelete
  2. Jommm ! naty kita p sesamaaa eh :P

    ReplyDelete