Egyptian Magic Cream - Multipurpose cream

9:58:00 PM

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum and Hi! Salam Ramadhan. May Allah SWT increase us in goodness. yayyy im home right now. i already received this lovely box from Natta Cosme  abt a month ago tapi sekarang baru sempat nak try. jomm jom tengok apa tu Egyptian Magic cream ni ?





sukanyaaa theme diaa, ala ala pos mail gituu merah biruu. bestnyaa natta cosme sebab suka packing comel comel.

Egyptian Magic probably has garnered more kudos in the fashion press than any comparable product in the world. From Japan to Australia to Europe and the US, top celebrities in the film and fashion industries agree that Egyptian Magic is a "must-have" beauty and skin care product. They use it on face, skin, hair, cuts, burns, bruises, rashes -- everywhere! 

so ni lahh rahsia kecantikan orang putih kat overseaa sanaa . cream ni jugak mencegah kita dari kedutan akibat peningkatan usia. Stay young macam tu lahh.

BENEFITS

-skin care moisturizer and beauty cream
-healing burn and treating cuts and scrapes
-healing scars
-natural hair conditioner
-skin rash cream



THE MAIN INGREDIENTS







HOW TO USE ?


so kalau korang nak guna cream ni untuk rambut, badan atau muka, seeloknyaa korang asingkan laah yer cream ni into a few part, simpan dalam jar or apa apa yang bersih n korang rasa senang nak simpan :)

and jangan lupa bila dah apply cream ni dekat tangan or mana2, massage laa sikit atau urut slow slow supaya cream ni bole absorb dengan baik.

MULTI-FUNCTIONAL CREAM



MY REVIEWS 

Best sangat cream ni bole apply dekat macam tempat2 muka, badan, rambut, bibir, siku, lebam, burn kena panas or apa apa jelahh. Nampak tak cream ni sangat multi-functional. so tak perlu bazirkann duit lagi nak beli losyen badan, lip balm ke lip conditioner, or even hair conditioner, minyak untuk luka ke, SEBABNYA Egyptian Magic Cream dah cover semuaa bendaa ni. Hanya dengan 1 Cream, bole apply dekat mana mana. best kannn! satu lagi bilaa masak terkena percikan minyak kann , so cepat cepat apply this cream bcs it work to heal that.



ingat jangan apply banyak, sikit pun dah cukup sebab diaa oily sikit.




Nampak macam berminyak sangat kann, sebab ni tak massage elok elok ni and tak ratakan lagi dengan baik.

and yahhh you can store it for an extended period of time without concern for it losing effectiveness.

so apa yang tak best tentang cream ni?

bau diaa kurang selesa sikit ye laa sebab bahan2 diaaa semuaaa more to alam semulajadi and fragrance free yaa, so do not expect it to have any fruity or rosy smell hehe
then diaa berminyak sikit and yaa this is also a reason why it work well as moisturizing cream, so kalau nak apply jangan letak banyak2, letak sikit je then sapuuu sampai rataa. so basically apa apa krim pelembab memang a little bit greasy right.


PRICE 

Egyptian Magic All Purpose Skin Cream Trial Pack 3ml

Egyptian Magic All purpose skin cream trial pack 3ml = RM5.00

Egyptian Magic All Purpose Skin Cream 118ml

Egyptian Magic All purpose skin cream 118ml : RM125.00
Egyptian Magic All purpose skin cream 59ml : RM89.00

Sekarang tengah ada discount tuu and in stock, cepat pegi beli sebelum habis!


Pamper yourself just like celebrity and get this from Natta Cosme to try it out  :




You Might Also Like

5 people comment this entry ^_^

  1. menarik!! macam ada satu product garnier tu utk apply kat kulit kering jugak.. bleh sapu kat memana jgak..:)

    ReplyDelete
  2. Husna : waaa yakaa, tak tauuu yang garnier punyaaa. apaa nama penuh diaaaa, creaam apaa heee :D

    ReplyDelete
  3. Best sangat kan magic cream ni amal? Pricy but worth it

    ReplyDelete
  4. Mira : aaaah best sangat, kitaaa suka pakai dekat mukaa sebelum tidoo. yupp walaupunn agak mahal utk student tp mmg worth laaa :D

    ReplyDelete
  5. Nampak macam best je sebab all in one gitu. kena ada dalam wish ni. hehe

    ReplyDelete