Jom Tutup Aurat !

12:16:00 AM


Bismillahirrahmanirrahim


Jom ramai ramai sokong Kempen Tutup Aurat yang dianjurkan oleg belog Mr Anonymous .
KLIK SINI untuk join !

Photobucket


Thanks cik miraa sebab tag kan untuk Amal , jazakillah :)



' Dan katakanlah kepada para perempuan yang beriman, agar mereka menjaga pandangannya. dan memelihara kemaluannya, dan janganlah menampakkan perhiasannya (auratnya), kecuali yang (biasa) terlihat.
Dan hendaklah mereka menutupkan kain kerudung ke dadanya , janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka melainkan kepada suami mereka, atau bapa mereka, atau bapa mentua mereka, atau anak-anak mereka, atau anak tiri mereka, atau saudara-saudara mereka, atau anak bagi saudara-saudara mereka yang lelaki, atau anak bagi saudara-saudara mereka yang perempuan, atau perempuan-perempuan Islam, atau hamba-hamba mereka, atau orang gaji dari orang-orang lelaki yang telah tua dan tidak berkeinginan kepada perempuan, atau kanak-kanak yang belum mengerti lagi tentang aurat perempuan dan janganlah mereka menghentakkan kaki untuk diketahui orang akan apa yang tersembunyi dari perhiasan mereka dan bertaubatlah kamu sekalian kepada Allah, wahai orang-orang yang beriman, agar kamu beruntung. '

{Surah An Nur : 31 }


Tag to ;

Izyan Nazihah
Rabiatul
Hanani Yazi
Amalina Annur



Renung renungkan dan Selamat Beramal

moga dapat dijadikan peringatan buad diri ana jugaa , dan kwn2 bloggers lain ^^

wallahua'lam

You Might Also Like

11 COMMENTS

  1. Assalamualaikum..
    terima kasih sgt2 coz sudi join kempen nie:)
    join bkn sbb berkempen tp kerna Allah_^)

    >maaf..mR AnO xdpt nk follow blog awk wat mse skrang coz tenet slow, insyaAllah nnt akan di follow. tengss..nice blog, keep it up!

    ReplyDelete
  2. waalaikumsalam.
    laa syuk ala wajib ! :)

    btw , thanks sb follow.
    Happy reading yeah ^^

    ReplyDelete
  3. thnks for tagging :) so what should I do after tagged ? :D

    ReplyDelete
  4. most welcomeeee ! hehe

    u can join this campaign cik izyann , ngee;p

    haiyaa haiyaa ! lau enti tujad al wakt , tafaddol ^^

    ReplyDelete
  5. wa insyAllah , akan di kongsi bersama :)

    ReplyDelete
  6. best kempen ni. :)

    nak join la bila free, insyaAllah... :D

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum amal ^_^ *peluk*

    suka ditag. Insya-Allah, b2 buat bila ada masa ye
    skrg dah masuk U dah ni ha ^_^ hee~ syg sgt amal!!

    ReplyDelete
  8. yan ; jum jum ! thanks joins sekali =)

    iznie ;aah , free jom laa join tau :D

    bitu ;waalaikumsalam cik bitu sayangg ^^
    naty amal nk tag byk2 laa kat bitu , hehe.
    ohh , aah kann , selamat kembali ke U laa
    ehh !
    Study rerajin ehh ^^ ngee

    Semoga Kempen ni bermanfaat untuk kita semu , moga kita suma sentiasa dalam rahmat Nya.

    kata Mr Ano , join bukan sebab bekempen tapi kerana ALLAH !

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum amal!
    Thanks sudi join. :)

    ReplyDelete
  10. miraa ; waalaikumsalam.
    sama sama. thanks sb tag ^^

    ReplyDelete
  11. Wahh..Terharu tengok entry ni..nak join jugak boleh ? :D

    ReplyDelete