Bread Toast Special ;')

4:33:00 PM

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum. pagi td lepas lock pintu rumah , parents pegi keja and adek2 pegi sekolah , tetiba rajin nak  switch on TV , pagi2 mana ada cita best , so TV2 je laa at least yang bule layan , cooking show, klu tak silap ' Jom Breakfast ' , 6.30am kot start.

Chef  roti bakar tu ada laa tunjuk cara2 nak buad roti bakar 'Bread Toast Special', kemain nama padahal simple ja , hewhew. Makanyaa sy pun buad laa utk breakfast pagi ni ;')

simple mimple untuk org yang malas nk cooking teruk2 pepagi , Haha.


The bahan2 : Roti Gardenia, Planta, Peanut , Honey. actually peanut jam takda kt umah , so guna nutella jaa.

 
Then, pecahkan telur 2 biji.

Potong roti kepada 2 bahagian. Ehh jgn lupaa sebelah sapukan planta and bahagian yang satu lagi sapukan peanut okay.

Celupkan roti dlm telur yang dikacau td, tapi bahagian bawah je tauu, note that !

Then , bakar bahagian yg dicelup dgn telur tadi.

Then lepas tuu baru boleh celup semua bahagian roti tuu dan seterusnyaa bakar 

 Dan siapp untuk dimakan :) Jangan lupa titiskan madu atas roti tu tauu. ehh nmpak mc hangit kann ? lighting camera je lebih ni, haha

  Breakfast smbil layann TV. Yeayy ! ehh comel kann air kotak 1 Malaysia.



 RESEPI LAIN :



You Might Also Like

7 people comment this entry ^_^

  1. amboi, rajinnya dia :D

    ReplyDelete
  2. kak Lili : Hehee , cuti takda buad pa2 ;')

    sis eiyan : Nanti try lahh ! :'D

    ReplyDelete
  3. Haha resipi memang simple, tapi sebab ada banyak gambar so benda tu nampak menarik gila.

    ReplyDelete
  4. HAHAA , memangg simplee gilaa!gamba ja lebih, pictures speak louder right ?
    tapi selalu buad roti telur jaa , tu yg terujaaa

    ReplyDelete
  5. hambaoiiii diaaaa, nak sket !

    ReplyDelete
  6. Nahh , sekeping untuk awak ;'P

    ReplyDelete